jurnale pentru femei

Exercitii de echilibru, de Tudor Chirila

Pe Tudor Chirila il stiam "din" Vama Veche si va spun cu toata sinceritatea ca nu reusise sa ma impresioneze intr-un mod deosebit. La un moment dat a circulat pe internet o Scrisoare catre liceeni, purtand semnatura bloggerului, artistului, scriitorului Tudor Chirila. Mi-a atras imediat atentia, m-a impresionat mesajul si felul in care el a fost transmis, asa ca m-am grabit sa citesc si cartea Exercitii de echilibru. M-a impresionat inca de la primele cuvinte si m-a facut sa cred ca multi adolescenti si chiar adulti isi vor (re)gasi echilibrul in viata citind cartea scrisa de Tudor Chirila. Recomand cu caldura Exercitii de echilibru, ba chiar va las si cateva citate din ea. O puteti cumpara daca dati clic pe linkul de mai sus.

"Ziua in care l-au dat afara in prezenta tuturor, ziua aceea, momentele alea au fost mai usor de indurat datorita unui double-cheese. Il dadusera afara. Ii spusesera sa plece. Dar era mai mult decat atat. Era ura fata de un om pe care nu-l intelegeau. Stia bine ca oamenii urasc ce nu inteleg si toate costumele alea cu matreata pe umeri si freze optzeciste sau unghiile rosii mirosind inca a acetona priveau insetate de dispret la umilinta lui, asteptandu-l sa paraseasca incaperea cu capul infundat intre umeri.Si atunci, salvator ca un erou de benzi desenate, plasat strategic pe biroul lui, un double-cheese i-a facut vesel cu ochiul."

"Ei sunt cei care inca vor sa invete. Ei sunt gata sa absoarba si sa filtreze orice forma de cunoastere. Pentru cativa ani de acum incolo, sufletul lor este un burete nestors. Sunt inca naivi si dornici sa-si urmareasca visele. Sa-si urmareasca visele. Sa-si urmareasca visele. Exista printre ei unii care nu viseaza, dar nu despre acestia e vorba aici. Aici vorbim despre cei care sunt gata sa-si urmareasca visele ca pe un zmeu, alergand pana la epuizare."

Exercitii de echilibru, de Tudor Chirila!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu