duminică, 11 iunie 2017

Cat de greu este sa scrii o carte?

Cat de greu este sa scrii o carte?
Iata intrebarea care m-a trezit astazi din somn si la care mi-as dori sa primesc raspunsuri cat mai detaliate. Mi-e gandul inca plin, umflat ca un balon de discutia pe care am purtat-o cu fiul meu de curand. Povestea creste permanent, stimulata de tot ceea ce copilul a nascut in mintea mea in acea seara de iunie. Voi reusi oare sa ii dau glas prin cuvinte, sa o fac sa para vie in ochii cititorilor? Tare mult mi-as dori sa o transpun intr-o carte, insa ma roade neincrederea in capacitatea mea de a duce la capat un asemenea proiect. Cat de greu se scrie o carte?
Cine poate scrie o carte?
Ma mai framanta si gandul ca nu-s destul de talentata pentru a scrie o carte. Nu-i destul sa cunosti multe cuvinte si sa ai o idee, asta stiu sigur. Mi s-a mai intamplat sa am povestea in minte si sa nu o pot transpune in fraze, sa o insufletesc. Sunt eu capabila sa scriu o carte?
Desigur, in anul de gratie 2017 oricine poate scrie o carte. Intrebarea corecta ar fi: cine ar publica o carte scrisa de mine? Si cine ar citi aceasta carte?
Mai au nevoie de carti oamenii?
Se mai poate spune despre carti ca sunt hrana spirituala a omului? Mai exista suficienti cititori in lume sau oameni s-au impartit in doua tabere care pe mine ma inspaimanta si ma fac sa ma simt ca un extraterestru ratacit pe Pamant: cei care detesta cartile si cei care viseaza sa scrie carti, fara sa stie pentru cine le vor scrie. Mai au nevoie oamenii de carti?

Un comentariu:

  1. Eu ti-am prezis ca vei fi o mare scriitoare,de acum cativa ani.Nu ma indoiesc de talentul tau,de cultura ta,de seriozitatea ta,dar ma darami cu neincrederea in tine.Cum sa nu citeasca oamenii?Pe tine sunt o multime care te-ar citi din curiozitate.Trebuie sa incerci si sa te pui pe treaba.Eu astept cartea,oricare ar fi ea!

    RăspundețiȘtergere