jurnale pentru femei

Pilde crestine scurte pentru copii

 Va ofer astazi pilde crestine scurte pentru copii si sper din suflet ca ele sa va fie de folos in fiecare zi. Asemenea povesti scurte pot fi utilizate atunci cand vreti sa adormiti copiii seara sau chiar la pranz, la gradinita sau after school pentru a porni discutii despre valorile morale dupa care cei mici sa invete sa se ghideze, in vacanta pentru ca e mai mult timp in care copiii sa se bucure de aventurile din carte si sa se inspire din felul in care personajele, in mare parte copii, se comporta. 

Detalii despre aceste carti cu pilde crestine scurte pentru copii gasiti si pe blogul cartipovesti.ro, in articolul Cele mai frumoase carti crestine ilustrate. Cartea pe care o recomand contine multe povesti cu talc din care copiii vor invata despre mila, respect, iubire, smerenie, iertare, bunatate si despre multe alte valori care par sa dispara in zilele noastre, inlocuite de comportamente care nu ne sunt pe plac. Sa incepem schimbarea de la cei mici, pentru ca ei reprezinta viitorul si cu siguranta ei sunt cei care inca mai pot fi educati in spiritul crestin. 

Descoperiti aici Pilde crestine scurte pentru copii



O carte cu povesti atragatoare, cu intamplari din care copiii invata intr-un mod placut despre viata, o carte cu ilustratii frumoase. Fiecare poveste in parte are, dupa cum era de asteptat, o morala, un talc, o lectie importanta care sa fie utila oricarui copilas. O carte cat o calatorie spirituala prin diverse lumi pe care copilul o strabate alaturi de personaje care trec cu bine de obstacole cu ajutorul prietenilor, prin rugaciuni si datorita credintei in Dumnezeu. 

Daca sunteti in cautare de povesti crestine pentru copii cu morala, pilde crestine scurte, povestiri cu talc pentru copii, alegeti aceasta carte si cu siguranta nu veti regreta, pentru ca are toate ingredientele necesare pentru a tine copilul atent, pentru a transmite invataturi crestine intr-un mod simplu, clar si placut, pentru a fi punct de pornire pentru discutii intre parinti si copii sau educatori si copii. 

Va invit sa descoperiti si Prima mea carte de povesti, o colectie de povestiri pentru copii care are ilustratii incantatoare pe fiecare pagina.

Prima mea carte de povesti

 Vom discuta astazi despre Prima mea carte de povesti si despre cat este de important ca fiecare copil sa invete de la cea mai frageda varsta sa iubeasca povestile. Cartile de povesti care contin ilustratii reprezentative, iar textele scrise pe intelesul celor mici ii vor ajuta sa indrageasca orice carte si sa extraga din fiecare poveste ceea ce este util, astfel incat la maturitate sa aiba o cultura generala bogata, o atitudine demna si o educatie aleasa. 

Cum putem contribui la acest lucru noi, parintii? Cumparand carti pentru copii si insuflandu-le de mici dorinta de a descoperi cat mai multe povesti frumoase pentru copii. De-a lungul timpului am auzit multi parinti plangandu-se ca, oricate carti ar cumpara, cei mici nu citesc. I-am intrebat daca ei, la randul lor, isi rezerva timp pentru a citi carti. Ah, nu, ca nu am timp de asa ceva, mi-au raspuns cei mai multi dintre adultii pe care i-am intrebat.

Carti educative pentru copii




Mami, tati, trebuie sa intelegi ca fiecare copil e ca un burete uscat - absoarbe tot ceea ce vede si ce aude. Cand copilul isi vede parintii si bunici relaxati, cu o carte in mana, isi doreste sa faca acelasi lucru. Daca cel mic este presat sa citeasca, desi nu vede pe nimeni in jurul sau facand acest lucru, cel mai probabil nu va citi niciodata nimic, ba chiar va ajunge sa rada de cei care o fac, asa cum deseori se intampla in zilele noastre. 

Tocmai de aceea vin cu recomandarea de a cumpara carti pentru cei mici inca de cand sunt bebelusi sau abia invata sa paseasca. Este momentul propice pentru a-i familiariza cu placerea de a descoperi povesti si de a le asocia imaginilor gasite in carti. 

Prima mea carte de povesti este probabil cel mai potrivit "instrument" pentru a introduce copiii in fascinanta lume a povestilor prin intermediul unor imagini de exceptie si a unor texte simple, clare, amuzante si educative totodata. 

"Prima mea carte de povești - o colectie de povesti scurte scrise pe intelesul celor mici, cu ilustratii de exceptie. Cărți interactive pentru bebeluși și copii mici, cărți deopotrivă amuzante și educative. Cărți de povești pentru copii mici."

Dragi părinți,

Imaginați-vă privirea încântată a copilului vostru când descoperă lumea magică a poveștilor. Este acel moment unic în care ochii lor se luminează, mintea lor începe să zboare, iar inimile lor se umplu de bucurie și curiozitate. Acest moment poate fi creat cu ajutorul unei cărți speciale, concepută pentru a stârni imaginația și a hrăni sufletul micuților noștri.

Cumpărând Prima mea carte de povești pentru copilul vostru, nu doar că le oferiți o simplă carte, ci le deschideți porțile către o lume unde totul este posibil. Este un cadou neprețuit care va planta semințele dragostei pentru lectură și cunoaștere, dezvoltându-le astfel creativitatea și vocabularul. Lectura de la o vârstă fragedă este fundamentul unei educații solide și a unei dezvoltări armonioase. 

Poveștile, cu personajele lor fascinante și aventurile lor captivante, vor deveni nu doar sursa de divertisment, ci și un mod prin care copiii vor învăța valori esențiale, precum prietenia, curajul și bunătatea.

Gândiți-vă la serile liniștite petrecute împreună, răsfoind paginile acestei cărți, bucurându-vă de fiecare poveste și creând amintiri prețioase. Într-o lume din ce în ce mai digitalizată, timpul petrecut împreună cu o carte în mână devine și mai valoros, consolidând legătura emoțională dintre voi și copiii voștri.

Investește în viitorul copilului tău, oferindu-i Prima mea carte de povești. Este mai mult decât o achiziție – este un pas important spre educație, spre visare, spre fericire. Fiecare pagină este o nouă aventură, fiecare poveste este o lecție, fiecare seară de lectură este o amintire de neprețuit.

Alegeți să le oferiți această experiență magică și transformați fiecare zi într-o poveste de neuitat. Copilul vostru merită să descopere lumea minunată a poveștilor.



























Povesti cu zane pentru copii

 Imi amintesc si acum cu cata placere si durere citeam in copilarie cartea Povesti cu zane a Contesei de Segur. Am citit si recitit aceasta carte de nenumarate ori, pana cand coperta cartonata s-a deteriorat iremediabil. Cred ca aceasta carte a avut o influenta coplesitoare asupra psihicului meu si mai cred ca toate cartile de povesti pentru copii au o mai mica sau mai mare influenta asupra celor mici, ghidandu-le cumva drumul in viata si ajutandu-i sa se cunoasca, sa cunoasca lumea inconjuratoare si, de ce nu?, sa poata visa inalt, asa cum merita fiecare copilas in parte.

Pe langa minunata carte Povesti cu zane scrisa de catre Contesa de Segur, vreau astazi sa va recomand alte doua carti de povesti cu zane si alte personaje simpatice pe care fiecare copil le iubeste din prima clipa, de la prima pagina pe care i-o cititi sau pe care si-o citeste singur. Ilustratiile din aceste carti sunt exceptionale, textele sunt scrise pe intelesul celor mici, iar partea educativa este subtil strecurata in fiecare pagina. 

Carte de povesti cu Zanele padurii, zane ciupercuta.





Povesti pentru copii. Invata anotimpurile de la zane.





În lumea minunată a cărților pentru copii, poveștile cu zâne sunt printre cele mai îndrăgite. De ce? Pentru că ele deschid porți spre universuri magice, unde imaginația se înalță în zboruri nesfârșite, iar visurile devin realitate.

Copiii iubesc poveștile cu zâne pentru că le oferă ocazia să evadeze din cotidian și să călătorească în lumi fermecate, populate de ființe luminoase și pline de înțelepciune. Zânele reprezintă esența bunătății și a dorinței de a face bine, iar copiii își găsesc în ele modele de comportament și surse de inspirație pentru a fi gentili și generoși.

Aceste povești nu sunt doar simple divertismente, ci adevărate lecții de viață pentru cei mici. Ele îi învață să creadă în magie și în puterea viselor, să nu renunțe niciodată la speranță și să lupte pentru ceea ce cred. De asemenea, poveștile cu zâne promovează valori precum prietenia, curajul și iubirea, arătându-le copiilor că aceste calități sunt cele care îi vor ghida mereu pe drumul vieții.

Pe lângă aspectul educativ, poveștile cu zâne stimulează imaginația și creativitatea copiilor. Într-o lume plină de tehnologie și distrageri digitale, aceste cărți le oferă ocazia să-și dezvolte capacitatea de a visa și de a inventa noi povești și aventuri. Ele îi ajută să își dezvolte gândirea abstractă și să exploreze noi idei și concepte.

În concluzie, poveștile cu zâne sunt iubite de copii pentru că le oferă o incursiune în universuri magice, îi învață valori importante și îi ajută să-și dezvolte imaginația și creativitatea. Aceste cărți sunt adevărate comoară pentru cei mici, călăuzindu-i într-o călătorie plină de farmec și învățăminte, care îi va însoți pe tot parcursul vieții lor.