jurnale pentru femei

La venerabila varsta de 2000 de ani, limba romana tine pasul cu schimbarile


Toate aceste schimbari care transforma permanent limba romana trebuie sa ne bucure, chiar daca pentru utilizatorii ei devin provocari.
Imprumutul de cuvinte din limbile de circulatie internationala, mijloacele interne sau externe de imbogatire a vocabularului, plasticitatea limbii romane ne demonstreaza ca ea este vie si isi va mentine milenii de-a randul vitalitatea, astfel ca nu este amenintata sa dispara.
Neologismele ne dau mari batai de cap, fiindca unele s-au adaptat limbii romane, in timp ce altele adopta grafia limbii de origine, iar articolul hotarat al acestora ba se scrie legat de cuvant direct, ba cu cratima. Avem dileme, de la elevi de gimnaziu, la liceeni, profesori si academicieni, de aceea avem nevoie de dex in institutiile, casele si bibliotecile noastre!

Aceasta lucrare este de fapt ”Biblia limbii romane” si nu vom gresi niciodata, daca vom cauta cuvantul dilematic in acesta lucrare ampla.
Pe site-ul magazinului virtual Universenciclopedic.ro cumparatorii pot pune in cos pachetul promotional care ii vor ajuta sa nu comita niciun pacat fata de limba materna, alcatuit din: DEX, DOOM si Gramatica de Baza a Limbii Romane la numai 139 de lei.
S-au facut multe schimbari in limba romana, care au afectat si cuvintele prezente deja in limba, nu numai neologismele. De unde sa stim ca sunt corecte ambele forme ale cuvintelor: diseara/deseara, cirese/ciresi (fructe), capsune/capsuni, daca nu avem la indemana Doom dictionar 
S-au modificat anumite forme de plural ale cuvintelor, in sfarsit s-au facut toate transformarile necesare ca limba vorbita sa se puna de acord cu normele academice si limbajul standard. Se impune sa vorbim si sa scriem corect, fiindca utilizarea limbii materne este principala noastra carte de vizita.
Cand vine vorba de limba materna, evident ca nu ar trebui sa ne lasam descurajati de pret dex in cazul in care acesta ar fi astronomic, fiindca si cel mai simplu roman trebuie sa aiba acasa principalele lucrari referitoare la limba romana.
In realitate pretul lucrarilor de baza care prezinta normele limbii romane este accesibil tuturor si reprezinta o investitie pe cinste, fiindca nu putem trai in acesta tara fara sa ii respectam valorile. Limba romana este una dintre comorile acetui taram de vis si a romanilor, iar pachetul promotional care contine cele trei lucrari directoare ale limbii romane costa 140 de lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu